Iguana Death Cult

16 - 02 - 2017
Rotown, Rotterdam

Iguana Death Cult heeft zijn eigen domein binnen de betonnen jungle van Rotterdam toegeëigend. De licht ontvlambare protopunk en de met zuur overgoten psychedelica van dit viertal schept chaos als een op hol geslagen horde bijen. Iguana Death Cult is hyperproductief, zodra je het nest met je stok port vliegt en zoemt de muziek werkelijk alle kanten op.

Het woord “territoriaal” kun je dus gerust aanvinken. Het komende debuut The First Stirrings Of Hideous Insect Life wordt daarom uitgebracht op eigen vlaggenschip Amphibian Records. Producer/engineer Chris van Velde werd ingeschakeld om de plaat volledig analoog op te nemen. Het doffe tapegeluid meet zich doeltreffend aan de overrompelende stuwkracht en verslavende melodielijntjes van de Iguana’s.

The First Stirrings Of Hideous Insect Life vergroot alle elementen uit die Iguana Death Cult een van de meest geruchtmakende livebands uit de windstreken maakt. De band experimenteert met dreigende kraut, zenuwzieke 60s pop en libido-inducerende rhythm & blues. En natuurlijk, de onmiskenbare grauwe fuzz-gekte steekt voldoende de kop op, scherper, smeriger en feller dan voorheen. Het Mutterschiff 308 schiet je klakkeloos de ruimte in, zonder aftelling om je schrap te zetten. Zet de riemen maar vast!